Dæk & opbevaring

Årstiden skifter, og det betyder, at du skal have udskiftet dæk. Men hvilke dæk skal du mon vælge? Og hvor opbevarer du dine gamle dæk?

Der er ingen grund til bekymring! H. Larsen Automobiler hjælper dig glædeligt med det hele.

Vi finder de rette dæk til dig

Vi hjælper dig med at finde de helt rigtige dæk, og vi monterer dem også for dig.

Læs med her og bliv klogere på, hvad du skal være opmærksom på, når årstiden skifter og dækkene skal udskiftes.

Dækkene er en afgørende faktor for, at du kan køre sikkert i trafikken. Og vi anbefaler dig altid at sætte sikkerheden først. Derfor er det meget vigtigt at vælge de rigtige dæk.

I dag skelnes der mellem sommer-, vinter- og helårsdæk. De er, som navnene antyder, designet til at præstere godt under forskellige vejrforhold. Temperaturen har nemlig en stor betydning for dækkenes vejgreb.

Sommerdæk

Sommerdæk består af en gummiblanding, som giver dækket de bedste køre- og bremseegenskaber i varmt vejr. Ud over det støjer de mindre end vinterdæk, og de giver en bedre brændstoføkonomi. I takt med at temperaturen falder, får slidebanemønsteret på sommerdæk et ringere vejgreb, mens vinterdæk får et bedre vejgreb.

Vinterdæk

Vinterdæk er specielt udviklet til at yde en god præstation under kolde og glatte forhold. Sommerdæk kan under ingen omstændigheder komme i nærheden af det, som et godt vinterdæk kan præstere i vinterhalvåret.

Helårsdæk

Helårsdæk har et slidebanemønster, der gør dem egnede til brug hele året rundt. Den dæktype er velegnet til dig, der ikke bruger din bil så meget. I de fleste tilfælde råder vi vores kunder til at vælge sommer- og vinterdæk, da det er det sikreste valg.

Vi oplever af og til, at folk tror, de kan spare penge ved at købe ét sæt helårsdæk. Vi fortæller dem da, at de skal være opmærksomme på, at de vil slide to sæt helårsdæk op på samme tid, som de slider ét sæt vinterdæk og ét sæt sommerdæk op. Derudover medfører valget af helårsdæk et større brændstofforbrug og en dårligere sikkerhed.

Lad os rådgive dig, og i fællesskab finder vi frem til de helt rigtige dæk til din bil.

Er dine dæk eller din fælge blevet beskadiget på den ene eller anden måde? Det hjælper vi dig også med, og vi sikrer, at begge opfylder alle krav.

Dækopbevaring

Når du har fået skiftet dine dæk hos os, så de passer til årstiden, kan vi opbevare de afmonterede dæk for dig i vores overvågede containere. Og det er der en del fordele ved:

  • Dine dæk opbevares ved den rette temperatur og holder derfor deres stand
  • Du slipper for bøvlet med selv at skulle opbevare dem
  • Vi tjekker dækmønster samt dæktryk på afmonterede dæk

Kontakt os

Skal vi hjælpe dig med at finde de helt rigtige dæk og montere dem for dig? Tøv ikke med at kontakte os.

Vi glæder os til at byde dig velkommen på vores værksted!

Ring til os
Skriv til os